Szobafestés lépésről lépésre

2022. szeptember 06. 17:46 - T.F.B

Színjáték szobafestés színekkel

Tervezze újra a szobákat, adjon nekik új külsőt – ezt a legegyszerűbben új festékréteggel teheti meg.

A nappali kialakításához szinte korlátlan a szín- és árnyalatválaszték, ami egyáltalán nem könnyíti meg a tökéletes szín kiválasztását.

Általában a többszínű kontraszt megengedett a falak festésekor. Amit korábban egymással ütközőnek tartottak, vagyis az azonos alapszín árnyalatai, az ma már hatékony térhatást ér el. A színkörben egymással ellentétes színeket a modern belsőépítészetben is gyakran kombinálják.

A szakértők tudják: a fény és a szín a két kulcstényező, amely ebben szerepet játszik. Nem ok nélkül alkalmazzák a fényterápiát vagy a fényzuhanyzást depresszív hangulatok esetén és téli depresszió ellen. Ez kifejezetten serkenti a szerotonin boldogsághormon fokozott termelését.

Lila falszínek és hatásuk bölcsesség, tisztelet:

A Lila szin: Kiegyensúlyozó, regeneráló és inspiráló hatása van. A halvány lila szín is enyhíti a feszültséget, így békés környezetet eredményez Irodai használatra alkalmas,elősegíti a kreativitást.

színek lehetnek vidámak, serkentőek, nyugtatók. Az a képességét, hogy befolyásolja személyes hangulatát, lehetőség szerint saját szokásainak támogatására kell használnia.

Azok a hálószobák és nappalik, ahol a pihenés napirenden van, más színigényűek, mint a munka- és kreativitásterületek. Élénk vagy nyugtató, finom vagy merész: az Ön személyes döntése, hogy melyik színben érzi jól magát. A színek vagy színátmenetek kombinációja gyakran pozitív változást hoz.

Zöld falszínek és hatásuk harmónia, termékenység:

A Zöld szin: Nyugtató és frissítő hatása van.
Elősegíti az egyensúlyt és a koncentrációt.
A fejfájás és a komolyabb fajtája a migrén elég gyakori fájdalom a stresszes életünkben.
Egyedül a zöld szín az ami segít és hozz egy kis javulást ilyenkor.

Zöld, mint erdő és rét színe a természetességet, de a tartósságot is jelenti. A zöld árnyalatok ezért pihentető, harmonizáló és kiegyensúlyozó hatásúak a helyiségben.
Ideális a hangulatos olvasósarokba vagy a fürdőszobában lévő wellnessbe. A zöldnek a kreativitást is fel kell ébresztenie bennünk.

Kék falszínek
és hatásuk
nyugalom, higgadtság:

A Kék szin: küzd a stressz ellen, egyensúlyt biztosít és segít elaludni. Ez a szín képes csökkenteni a vérnyomást, így nyugtatóan hat ránk.
A kék szín pozitív hatással van a fizikai, pszichés és viselkedési mintákra.
Kiegyensúlyozottá válik a napi rutinunk általa.

Ideális hálószobákba és gyerekszobákba.
Természetesen számtalan szín és keverési arány létezik. Mint mindig, ez végső soron ízlés dolga, de a fal megfelelő színével befolyásolhatja a hangulatot, így például jobban alszik, vagy termelékenyebben dolgozik.

Természetesen most egy ilyen bézs árnyalat nem felel meg minden ízlésnek. Szerencsére vannak más nagyszerű színek is, amelyek nagyon divatosak. A semleges szürke például puha és modern megjelenést kölcsönöz. De a kék finom árnyalata is nyugalmat és koncentrációt sugároz.

Sárga falszínek és hatásuk melegség, optimizmus:

A Sárga szin: Bátorítja a kreativitást, a koncentrációt és a tanulási vágyat. Kiválóan alkalmas gyerekszobába. A depresszív hangulatok, depresszió vagy belső feszültség esetén alkalmazott színterápia mellett a sárga az elme számára is jótékony hatású - a kreativitás, a tanulási vágy vagy a koncentrálóképesség növelésére.

ezgif-2-4a15cfb7b3.jpg

Természetesen számtalan szín és keverési arány létezik, de ezek a legismertebb színek és hatásuk.

Ha modern, környezetbarát és elegáns módon szeretné kifestetni falát, akkor mi vagyunk a megfelelő partner az Ön számára . Cégünk kedvező áron festi  falait és mennyezetét Zugló területén.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szobafestes-falszinek.blog.hu/api/trackback/id/tr4517925469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Szobafestés lépésről lépésre
süti beállítások módosítása